fbpx

Tags : честитка

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Светскиот ден на театарот

Почитувани членови на Струмичкиот театар „Антон Панов“, Ако се знае дека театарот е една од најстарите и највозвишените уметности што ги смислил креативниот човечки ум, тогаш останете возвишени и Вие во Вашата уметничка мисија.Бидете и верни на божицата Талија и горди на Вашите „штици што живот значат“, за да останат горди со Вас и сите […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Водици

Почитувани сограѓани од христијанска вероиосповед, Во овој месец исполнет со духовна благодат, Богојавление – Водици е еден стожерните празници кои ја будат во нас љубовта кон животот и верата на која и припаѓаме. Споменот за крштевањето на Исус Христос во осветените води на реката Јордан од страна на Св. Јован Крстител, не повикува да ја […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Католичкиот Божиќ

На сите верници – христијани од католичка вероисповед кои денес го слават Божиќ, од длабочината на моето срце им го честитам денот на Раѓањето Христово, со желба празнувањето да го поминат во семејна радост, среќа и благосостојба. Нека биде благословено радувањето и празнувањето на овој голем христијански празник. ЧЕСТИТ И ВЕКОВИТ БОЖИК.

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на наставата на

Почитувани сограѓани од турската заедница, 21 Декември е Ваш ден, ден кога пред 78 години започнала наставата на турски јазик во земјава, а веќе деценија и половина се одбележува како Ден на наставата на турски јазик. Да се посетува настава на својот мајчин јазик е едно од вашите основни права, но и придобивка од негувањето […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

-Денес е ден за гордост. Денес е ден кога нашата армија слави 30 години од своето постоење, а со неа славиме и сите ние.Армијата на Република Македонија, служејќи и на татковината и на своите македонски граѓани, е еден од стожерите на нашата земја и посветен чувар на нејзиниот мир, слобода, безбедност и територијален интегритет. Но […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Меѓународниот ден на младите

Почитувани млади сограѓани, Струмица има стари корени од кои постојано излегуваат млади ластари. Таа раскошна и бујна вегетација сте токму Вие – младите луѓе. Вие сте срцето, душата и крвотокот на градот и општината. Вие сте животот на Струмица.Младоста е Вашиот најсилен адут. Искористете ја таа младост за Ваше активно вклучување во сите сфери на […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 2 Август, Илинден

Двата Илиндена се штембилот и печатот на документот на нашето постоење. Првиот Иинден е срцето, а вториот – душата на македонскиот организам. Такви биле, такви се, такви и ќе останат за век и векови, по заслуга на Илинденците и Асномците. Нека ни се честити двата Илиндена.Нека ни е вековит Денот на Републиката.

Честитка од градоначалникот Костадинов за Водици

Драги мои сограѓани, возљубени чеда во Господа, Со големо задоволство Ви испраќам уште една јануарска честитка, овојпат по повод денешниот празник Богојавление – Водици, еден од најголемите наши празници, впечатливо напишан во христијанскиот календар. Денес го славиме денот кога Св. Јован Крстител го крстил Исус Христос во реката Јордан, со што му се дава значење […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Светскиот ден на детето

Со голема љубов и и неизмерна почит, на сите деца им го честитам Светскиот ден на детето. Децата се нашиот живот, нашето најголемо богатство, нашата радост, гордост, нашата иднина. За мене, како човек и како Градоначалник, и за Oпштина Струмица, тие се на врвот од нашите приоритети во обезбедувањето квалитетни услови за правилен раст и […]

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Почитувани сограѓани од исламска вероисповед, Курбан Бајрам, еден од двата најголеми празника во исламската вера, и годинава е убава можност за сите Вас, да останете верни на духовната традиција и да ги покажете на дело љубовта, разбирањето и милосрдието како највисоки човекови вредности. Овој Ваш празник како олицетворение на солидарноста, нека ве води кон остварувањето […]