fbpx

Tags : Градоначалник

Средношколецот Јанко Мицев градоначалник на еден ден на Општина Струмица

Јанко Мицев, ученик во втора година во СОУ „Никола Карев“ денеска ја имаше честа да седне во градоначалничката фотелја на општина Струмица во рамките  на заедничкиот проект со  Europe House Strumica „Градоначалник на еден ден“. Заедно со градоначалникот Костадин Костадинов денеска ги извршуваат планираните обврски во кабинетот и надвор од него.

Градоначалникот на Тирана,Велиај, со највисоки почести го пречека Костадинов

Во рамките на посетата на регионалната конференција на тема „Безбедни. Зелени. Решенија за паметни градови: Ризик и можности за Западен Балкан“, градоначалникот на Струмица Костадин Костадинов оствари формална средба со градоначалникот на Тирана, Ерион Велиај, каде како гостин на град Тирана беше пречекан со највисоки почести. Во рамките на едночасовниот разговор, двајцата градоначалници меѓусебно се […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Денот на Армијата

-Денес е ден за гордост. Денес е ден кога нашата армија слави 30 години од своето постоење, а со неа славиме и сите ние.Армијата на Република Македонија, служејќи и на татковината и на своите македонски граѓани, е еден од стожерите на нашата земја и посветен чувар на нејзиниот мир, слобода, безбедност и територијален интегритет. Но […]

Струмица по втор пат со градоначалник на еден ден

-Транспарентна, отчетна и голем пријател на младите, таква е мојата и нашата Општина.Денеска по втор пат ги отворив вратите од мојот кабинет во рамките на заедничкиот проект со Europe House Strumica „Градоначалник на еден ден“.Добредојде и посакав на средношколката Ангела Витанова со која заедно ја реализираме мојата денешна агенда, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Младите во […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод 2 Август, Илинден

Двата Илиндена се штембилот и печатот на документот на нашето постоење. Првиот Иинден е срцето, а вториот – душата на македонскиот организам. Такви биле, такви се, такви и ќе останат за век и векови, по заслуга на Илинденците и Асномците. Нека ни се честити двата Илиндена.Нека ни е вековит Денот на Републиката.

Прием кај градоначалникот Костадинов за учениците кои освоија многу признанија

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска организираше прием за членовите на екипата од паралелката за угостителство и туризам во СОУ „Димитар Влахов“ од Струмица која на меѓународниот гастро фестивал „Ниш 2022“ во Србија освоија 16 медали и 5 пехари во повеќе категории. На приемот разговараа за содржините на натпреварот, за стекнатото искуство, но и за силната конкуренција […]

Матурантката Ана Марија Јованова денес е градоначалник на Струмица

-Никогаш не сум кажал дека се знам и дека моите идеи се најдобри.Но, сум кажал дека мојот кабинет секогаш ќе биде отворен за сите граѓани, за нивните предлози и сугестии за подобра Струмица.Првото доброутро и добредојде во мојот кабинет и го посакав на Ана Марија Јованова, 18-годишна млада девојка која штотуку го заврши средното образование […]

Средба на градоначалникот Костадинов со ученици гости на СОУ „Никола

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска имаше средба со ученици и нивните професори од училишта од Португалија, Шпанија, Турција, Полска и Естонија, сите партнер училишта на СОУ „Никола Карев“ од Струмица во проектот Еразмус+ проектот CODE OF FUTURE-ECO FRIENDLY ROBOTICS. На средбата разговараа за проектот и нивните идеи за зачувување на животната средина преку пронаоѓање решенија за […]

Градоначалникот Костадинов во посета на СОУ„Никола Карев“

-Стручното образование е многу важна алка во локалниот економски развој.И како градоначалник и како општина го поддржуваме неговото унапредување во создавањето стручни кадри кои се барани на пазарот на трудот.Денеска го посетив средното општинско училиште „Никола Карев“ во чија програма се застапени повеќе струки, објави градоначалникот Костадинов. – Посебно задоволство ми беше посетата на работилницата […]

Почина Костадин Манолев, првиот градоначалник на Струмица во независна Македонија

Денеска во Струмица на на 78 годишна возраст почина Костадин Манолев, прв градоначалник на Струмица во независна Македонија во периодот од 1990 до 1996 година, најпрвин како претседател на Општина Струмица, а потоа како градоначалник. Покрај оваа функција, Манолев во текот на својот живот извршувал и други значајни општествени и политички функции.