fbpx

Tags : американски

Македонските граѓани може да вложуваат во американски државни обврзници

Комерцијална ПР објава Граѓаните на Македонија ќе може да вложуваат во американски државни обврзници. Коста Костадиновски од Капитал Асет Менаџмент потврди дека може да се купат американски државни обврзници по добри цени со годишен принос поголем од 3 отсто. Обврзницата е финансиски инструмент, кој овозможува сигурност на вложените средства, загарантирана камата и исплата на главницата. […]