fbpx

Tags : анкета

Според анкетата на МЦМС Јаневски меѓу десетте најдобри градоначалници

Митко Јанчев, актуелниот градоначалник на Кавадарци бил најчесто избиран каконајдобар од страна на испитаниците кои одговориле на отвореното прашање: „Споредвас, кој е најдобриот градоначалник во Македонија?“ За него се изјасниле 10,5% одиспитаниците. На второ место е Арбен Таравари, актуелниот градоначалник наГостивар, а трет е Максим Димитриевски, градоначалникот на Куманово. На следнитетри места се Теута Арифи […]

Анкета потрошувачи: Малкумина не ги знаат своите права, но повеќемина

Многу мал е бројот на граѓаните кои не ги знаат своите права како потрошувачи, но загрижува бројот на оние кои не знаат каде можат да ги остварат своите права. Таков е резултатот од онлајн анкетата, која ја направивме со граѓани од различни старосни категории и образовна структура. На испитаниците им беа поставени следниве прашања. -Дали […]