fbpx

Tags : анти-рударски кампањи

Неселективните анти-рударски кампањи сериозно ја отежнуваат транзицијата во зелена оддржлива

Комерцијална ПР објава Колумна на Митко Лиговски, Главен геолог во Еуромакс ресоурцес Како последица на климатските промени, во последните години со право се наметна потребата од вложување во зелена економија и инвестирање во обновливи извори на енергија. Во таа насока Зелениот Нов Договор (the Green New Deal) ги повикува владите драстично да ги намалат емисиите на […]