fbpx

Tags : апелира

Полицијата апелира да се отстранат хаварисаните возила од јавните површини

Локалниот совет за превенција при општина Струмица на својата петта седница одржана на 30.03.2022 година донесе заклучок за решавање на проблемот со хаварисани возила кои се оставени на улици, тротоари, паркинг простори и други јавни површини на подрачје на општина Струмица. Поради наведеното, Секторот за внатрешни работи Струмица апелира до граѓаните кои имаат оставено хаварисани […]

„Комуналец“ апелира за почитување на мерките за заштита на утрешниот

Одделениjaта “Комунална Хигиена“, “Одржување и управување со градските гробишта“, “Одржување и управување со јавно зеленило“ и секторот “Механизација“ при ЈПКД “Комуналец“ во пресрет на верскиот празник Задушница извршија есенско чистење и уредување на Градските гробишта. Апелираме до граѓаните да внимаваат и да не оставават незаштитено недогорени свеќи како би се избегнало палење на сувите треви […]