fbpx

Tags : Бадникова поворка

Бадникарски концерт и Бадникова поворка во Струмица

Денеска во Струмица, во организација на  Фондацијата „Елеуса“ при Струмичката епархија и Школата за веронаука при храмот ,,Свети Кирил и Методиј”, а со поддршка на Општина Струмица, се одржаа традиционалниот Бадникарски концерт и Бадниковата поворка. Поворката тргна од Црквата „Свети Кирил и Методиј“, а во општинската зграда ги пречекаа градоначалникот Костадин Костадинов и Викарниот епископ […]