fbpx

Tags : безбедност

Совет за превенција:Чувството на безбедност кај граѓаните на Струмица е

Локалниот совет за превенција денеска ја одржа 14-та работна конференција на која на дневен ред беа ставени три актуелни теми и тоа градење клима на доверба и добросостојба во училиштата, узурпација на на јавните површини, тротоарите во градот и истражувањето на тема „Со локални совети за превенција кон подобра соработка“ спроведено од невладината организација „Евротинк“, […]

Кампања за подигнување на свеста за купување преку интернет „#SellSafe“

Како безбедно да купувате преку интернет за време на овие новогодишни празници и да ги надмудрите криминалците кои ќе се обидат да го злоупотребат купувањето?! Новата кампања за подигнување на свеста се фокусира на Е-трговците пред претстојниот „сајбер викенд“. Најголемата малопродажна сезона во годината само што не пристигнала, а вие не морате ни да го […]

Општина Струмица ги зголеми безбедноста и протокот во сообраќајот

Општина Струмица значително ги зголеми безбедноста и протокот во сообраќајот со имплементација на повеќе мерки и поставување дополнителна опрема. На денешната прес конференција, м-р Атанаско Глигоров, советник за сообраќајна инфраструктура во општина Струмица, информираше за реализираните активности од областа на безбедноста и протокот во сообраќајот. Тој рече дека на територијата на општина Струмица (во градот […]