fbpx

Tags : Боро Џони

Костадинов на годишниот концерт на Музичкото училиште „Боро Џони“

-Струмица е горда на музичкото училиште „Боро Џони“ кое секоја година докажува со факти дека е во самиот врв на македонската основна музичка наобразба. За тоа зборуваат бројните награди и признанија кои учениците, предводени од нивните ментори, ги добиваат на разни државни и меѓународни натпревари, во конкуренција на многу свои врсници од земјата и странство. […]

Почна реконструкцијата на Музичкото училиште „Боро Џони“, ќе добие уште

Градоначалникот Костадин Костадинов со соработниците и членови на Советот, денеска извршија увид во започнатата реконструкција на Oсновното музичко училиште „Боро Џони“ во придружба на директорката Клара Патарова и вработени и ученици од училиштето. -Ова е прва реконструкција на училиштето од кога е изградено во 1991 година. Тогаш имало 13 вработени и 120 ученици, сега има […]