fbpx

Tags : д-р Филипче

Д-р Филипче до младите: Единствен начин за трајна трансформација на

Младите се движечката сила, покренуваат револуции и создаваат иновации и затоа нивните идеи се клучни за развојот на едно здраво и демократско општество. Ова го истакна носителот на листата на кандидати за пратеници на СДСМ и Коалицијата за европска иднина, д-р Венко Филипче на трибина со млади во Струмица.„Едно општество е живо колку што е мотивирана […]

Д-р: Филипче: Шансите да го поправиме изборниот резултат се добри

-Јас никогаш не се откажувам. Во најтешките моменти во мојата кариера, а такви имало многу, не сум се откажал и ме охрабрува фактот дека активистите веќе се мобилизираат. Ова е впечатокот на д-р Венко Филипче откако денес ги продолжи активностите на терен во Изборната единица 4 каде што е носител на листата на кандидатите за […]

Д-р Филипче: Нови субвенции за тутунопроизводителите по 6.000 денари за

СДСМ и во својот нов мандат ќе продолжи да се грижи за тутунопроизводителите преку воведување на дополнителни мерки за нивна поддршка и вреднување на нивното производство.  Ова го истакна д-р Венко Филипче во изјава за медиумите дадена денеска од Прилеп во рамки на неговите активности како носител на листата на кандидати за пратеници на СДСМ […]

Д-р Филипче: Месечен надоместок од почетни 60.000 денари за специјализантите

Специјализантите остануваат во фокус на СДСМ и во следниот мандат што ќе го добиеме бидејќи граѓаните ја препознаваат нашата посветеност за системско решавање на клучните прашања за здравствениот систем.  Наша цел ќе биде зајакнување на главниот столб на кој се темели иднината на македонското здравство, а тоа е задржување на младите лекари и специјалисти во […]