fbpx

Tags : Даунов синдром

Светски ден на лицата со Даунов синдром: гимназијалците направија живи

Под мотото „Секој е посебен на свој начин“ денеска на Плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица беше одбележан Светскиот ден на лицата со Даунов синдром-21 Март. Сто и педесет ученици од Гимназијата „Јане Сандански“ заедно со нивните професори и Здружението за помош и поддршка на лицата со Даунов синдром „Вера“ заедно испратија порака дека овие лица […]

Во Струмица отворен Клуб за деца и младинци со Даунов

Во Струмица денеска беше отворен Клуб за деца и младинци со даунов синдром и нивните семејства, а кој е сместен во Повеќенаменскиот социјален центар во нашиов град и e резултат на отворениот јавен повик од програмата „V2“ на Општина Струмица на кој аплицираше Здружението за помош и поддршка на лица со даунов синдром „Вера“ од […]