fbpx

Tags : деловни субјекти

Домаќинствата и деловните субјекти можат да постават фотоволтаик на својот

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска на прес-конференција информираше дека Министерството за економија ги подготви измените и дополнувањата на Правилникот за обновливи извори на енергија со кои се овозможува граѓаните и компаниите да произведуваат електрична енергија на нивните покриви и да ја продаваат на откупувачот и дистрибутер на електрична енергија. Овие измени како што кажа […]