fbpx

Tags : Денот на Републиката

Чествување на 2 Август, Денот на Републиката: „120 години Илинден

Под слоганот „120 години Илинден – Огниште на татковината“, годинава, се одбележува 2-ри Август- Денот на Републиката – Илинден. Во таа чест, делегации на Владата на Република Северна Македонија, на Собранието на Република Северна Македонија и на Претседателот на Република Северна Македонија ќе го чествуваат празникот преку голем број свечености. И оваа година, граѓаните на […]