fbpx

Tags : Дневен центар

Отворен нов центар за дневен престој на деца со попреченост

Од денеска  во Струмица и официјално започнува да работи новиот Центар за дневен престој на деца со попреченост, соопштија денеска од Министерството за труд и социјална политика. Во центарот за децата со попреченост ќе се спроведуваат разновидни активности како и услуги со индивидуален третман. Услугите ќе ги спроведува здружението за поддршка во развојот и специјална едукација […]

Ќе се отвора Дневен центар за активно стареење во Турново

-На задоволство на граѓаните на Турново и воопшто на задоволство на сите граѓани на општина Босилово, денес Општина Босилово, Црвен крст Струмица и МТСП потпишаа договор со кој во 2023 година во Турново ќе биде ставен во функција “Дневен центар за активно стареење”, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. -Договорените страни преземаа обврска да се […]