fbpx

Tags : Докмановиќ

По повод 30. годишнина од независноста – нова книга на

По повод 30. годишнина на независноста, денеска во Скопје беше промовирана книгата „Сами на своето – кратка историја на македонската независност (1990-1993)“ од Мишо Докмановиќ, редовен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. „Сами на своето“ е посветена на најтурбулентниот период во поновата македонска историја – периодот од започнувањето на транзицијата на политичкиот и […]