fbpx

Tags : Дом за стари лица

ЦУК:синоќа избувнал пожар во Дом за стари лица во село

Синоќа околу 23:30 часот избувнал пожар пожар во Дом за стари лица во село Банско, инфомрираше Центарот за управубвање со кризи (ЦУК). Во гаснењето на пожарот интервенирале 7 пожарникари со 2 против пожарни возила. Нема повредени лица, пожарот целосно е изгаснат во 00.50 часот. Прво биле евакуирани лица од спратот каде што бил пожарот, потоа […]

Костадинов во посета на Домот за стари лица „Отворено срце“

-Од срце денеска ја прифатив поканата и го посетив Домот за стари лица и дневен центар „Отворено срце“ во близина на локалитетот „Цареви кули“.Заедно со бабите и дедовците, кои својата старост ја поминуваат во овој дом, ја одбележавме Старата Нова година кршејќи лепче со паричка. Си поминавме прекрасно, во убава и позитивна атмосфера, богата трпеза […]