fbpx

Tags : домаќин

Струмица домаќин на вториот Национален рурален парламент

Денеска и утре Струмица е домаќин на вториот Национален рурален парламент во рамките на Програмата на УСАИД за развој на заедницата, имплементирана од Мрежата за рурален развој. На парламентот кој се одржува во хотелот „Сириус“ учествуваат околу 80 претставници од граѓанскиот, приватниот и јавниот сектор. Од името на градоначалникот Костадин Костадинов учесниците ги поздрави Александар […]

Градоначалникот Костадинов денеска беше домаќин на премиерот Ковачевски

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска беше домаќин на премиерот Димитар Ковачевски и министри од Владата на Република Северна Македонија. Посетата започна во градинката „Виножито“ која беше отворена пред една година и е најголемата новоизградена предучилишна установа во државата.Градоначалникот Костадинов истакна дека денеска од градинката е пуштена силна порака за важноста на соработката помеѓу локалната и централната […]