fbpx

Tags : донаторска акција

„Слоу Фуд Огражден“ ја заврши донаторската акција во село Дрвош

-Денес на големиот христијански празник Свети Никола сакаме да ве известиме дека нашата дарителска акција, која ја промовиравме на големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) во потполност успеа, информираат од Здружението „Слоу Фуд Огражден“ од Босилово. Додаваат дека со оваа дарителска акција, успеале да обезбедат средства за изградба на настрешница на свеќарникот […]

Промовирана донаторската акција на „Слоу фуд Огражден“ во општина Босилово

Здружението „Слоу фуд Огражден“ од општина Босилово денес го промовираше почетокот на донаторската акција за изградба на објект во православната црквата во село Дрвош и поставување урбана опрема во други населени места. Според Сашко Поповски, претседател на Здружението, донаторската акција ќе трае до 21 септември, до верскиот празник Мала Богородица. -На верниците во Дрвош ќе […]