fbpx

Tags : доживотен затвор

Доживотен затвор за Марјанчо Велев, двојниот убиец од Струмица

Основниот суд во Струмица денеска го осуди Марјанчо Велев (55) од струмичкото село Добрејци на казна доживотен затвор за извршеното убиство врз струмичанецот Александар Мицев, чие тело беше пронајдено во водите на браната „Турија“. Претходно, во февруари годинава, струмичкиот суд му изрече казна затвор во траење од 20 години заради убиството врз струмичанецот Ристо Иљашев […]