fbpx

Tags : дрвореди

„Комуналец“ почна со уредување на дрворедите во градот

Со затоплување на времето екипа од Одржување и управување со јавното зеленило при ЈПКД „Комуналец“ започна со редовно пролетно сечење и уредување на дрворедите низ Општина Струмица, кое ќе одвива секоја недела во текот на овој и наредниот месец. Оваа недела ќе се уредуват дрвата на улица „Младинска“. Заради присуство на механизација со која се […]

Со засадување на 150 дрвца почна обновата на дрворедите во

Со засадување на нови садници на тротоарот на булеварот „Ленинова“ пред зградата на Судот, денеска во Струмица започна обновувањето на дрворедите. Првите садници ги засадија градоначалникот Костадин Костадинов, членови на Советот на општина Струмица, Младинскиот совет и средношколци од трите средни општински училишта. -Целата иницијатива започна заедно со Катја и Филип при реализацијата на велосипедската […]

Продолжува кроењето на дрворедите во Струмица

Се известуваат граѓаните дека екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“дека во недела 19 декември продолжува со акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица. Акцијата продолжува на улица Маршал Тито -Старата Струмичка чаршија, поточно од топчето до Хотел Централ. Заради присуство на механизација со која се кројат и отстрануват сечените гранки, […]

„Комуналец“ почна со кроење на дрворедите во Струмица

Екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ ја започнаа акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица. -Како што најавивме претходно Акцијата започна од улицата „Маршал Тито“ -Старата Струмичка чаршија, поточно од топчето до Хотел „Централ“, а во наредните викенди ке се работи и на другите улици на градот. Поради присуство на […]