fbpx

„Комуналец“ почна со кроење на дрворедите во Струмица

 „Комуналец“ почна со кроење на дрворедите во Струмица

Екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ ја започнаа акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица.

-Како што најавивме претходно Акцијата започна од улицата „Маршал Тито“ -Старата Струмичка чаршија, поточно од топчето до Хотел „Централ“, а во наредните викенди ке се работи и на другите улици на градот. Поради присуство на механизација со која се кројат и отстрануват сечените гранки се известуват сите граѓани дека улиците каде се изведува акцијата ќе бдат затворени, а граѓаните ке бидат благовремено известени да ги отстранат и да не ги паркираат своите возила од 08:00 до 17:00 часот, информираат од струмичкото комунално претпријатие.

Share via
Copy link