fbpx

Tags : „Комуналец“

„Комуналец“ го чисти каналот на реката Тркања од Пречистителната станица

Екипа од Оделението Водовод и Канализација при ЈПКД „Комуналец“ започнува со чистење на каналот на река Тркања од Пречистелната Станица до спој со канал од „Крушевска Република“ и Каналот од мостот на улица „Климент Охридски“ до спој со реката Тркања. Целата должина на овој потег е околу 3 километри а со неговото чистење ќе се […]

Синдикатот на „Комуналец“ се приклучи кон генералниот штрајк на ССМ

Синдикатот при ЈПКД„Комуналец„ Струмица денес се приклучи кон Генералниот штрајк организиран од Сојузот на Синдикати на Македонија. Сојузот на синдикатите на Македонија имајќи во предвид дека води сметка и во сложени услови на генерален штрајк да бидат запазени правилата со цел за вршење на работите кои се неопходно потребни заради спречување на загрозување на животот, […]

„Комуналец“ ги чистеше наносите од невреметоод поред два дена

-Вредните работници на ЈПКД „Комуналец“ и денеска со механизација и рачно ги чистеа наносите од невремето пред два дена.Така се сака нашата Струмица, со работа и посветеност, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

„Комуналец“ го чисти каналот на „Крушевска Република“

ЈПКД „ Комуналец“ започна со генерално пролетно чистење на каналот на „Крушевска Република“ со што освен подобрувањето на изгледот и хигиената на самиот канал, се превенира од создавање на поплави од поројни дождови во летниот период. Во акцијата е соберена и депонирана сета трева и растенија, сите нови израстоци на трева и растенија во каналот […]

„Комуналец“ ќе ги исклучува дивите водоводни приклучоци во село Банско

ЈПКД „Комуналец“ ги информира граганите од населеното место Банско дека во текот на денешниот ден и во деновите кои следуваат ке спроведе акција за исклучување од водоводната мрежа на диви приклучоци, како и на кукни приклучоци кои се злоупотребуват заради полевање на земјоделски површини. Оваа состојба на злоупотреба на водоводниот систем, и тоа одреден број […]

„Комуналец“ почна со кроење на дрворедите во Струмица

Екипи од Одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД “Комуналец“ ја започнаа акцијата за кроење на дрворедите низ Струмица. -Како што најавивме претходно Акцијата започна од улицата „Маршал Тито“ -Старата Струмичка чаршија, поточно од топчето до Хотел „Централ“, а во наредните викенди ке се работи и на другите улици на градот. Поради присуство на […]

„Комуналец“ ја исчисти дивата депонија на „Антон Панов“, подигнати 50

Изминатиот викенд и деновиве екипа на ЈПКД Комуналец Струмица со механизација и работна екипа изврши целосно чистење на настанатата дива депонија на улица „Антон Панов“. -Во акцијата која траеше 5 дена беа соберени и отстранети околу 50 камиони секаков отпад. Местото е комлетно исчистено и сега останува до совеста на граѓаните посебно на оние кои […]

„Комуналец“ чисти дива депонија кај селото Раборци

-По пријава од наш сограѓанин за нова дива депонија на патот кон село Раборци екипа од ЈПКД „Комуналец“ утрово излезе на терен и започна со чистење на дивата депонија. Поради обемноста на работата депонијата ке се чисти и во текот на викендот се со цел местото да се врати во првобитната состојба. Состојбата на терен […]

„Комуналец“ интервенира со фрлање сол на патиштата и улиците во

По врнежите од снег кои почнаа изутринава ЈПКД „Комуналец„ Струмица излезе на терен и започна со фрлање сол на патиштата кои се критични и кои водат кон планинските населени места . -Ситуацијата со врнежите од снег се следи континуирано , се интервенира со фрлање на сол и со чистење на снегот со механизација онаму каде […]