fbpx

„Комуналец“ почна со уредување на дрворедите во градот

 „Комуналец“ почна со уредување на дрворедите во градот

Со затоплување на времето екипа од Одржување и управување со јавното зеленило при ЈПКД „Комуналец“ започна со редовно пролетно сечење и уредување на дрворедите низ Општина Струмица, кое ќе одвива секоја недела во текот на овој и наредниот месец.

Оваа недела ќе се уредуват дрвата на улица „Младинска“.

Заради присуство на механизација со која се отстрануват сечените гранки се молат сите граѓани наредниот викенд да ги отсранат и да не ги паркираат своите возила од 8 до 15 часот.

Share via
Copy link