fbpx

Tags : уредување

„Комуналец“ почна со уредување на дрворедите во градот

Со затоплување на времето екипа од Одржување и управување со јавното зеленило при ЈПКД „Комуналец“ започна со редовно пролетно сечење и уредување на дрворедите низ Општина Струмица, кое ќе одвива секоја недела во текот на овој и наредниот месец. Оваа недела ќе се уредуват дрвата на улица „Младинска“. Заради присуство на механизација со која се […]

Манчев: Се реализираат повеќе активности за уредување и чистење во

Поради лошите временски услови и здравствената криза изминатиот период работиме со намалени капацитети. И во вакви услови деновиве се реализираат повеќе активности, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. – уредување на задниот дворот во комуналното претпријатие и негово приспособување за паркинг простор, – поставување на одводна мрежа за пензионерскиот клуб Босилово- започна изградбата на гаража […]

Во Радичево се уредува каналот покрај главната улица

Денес, ЈПКД „Турија“, Василево по налог на општина Василево врши активности на уредување на каналот покрај главната улица во населеното место Радичево. „Со механизација се отстранива наносот од каналот со што му се враќа првобитната намена, односно истиот се враќа во функција. Од состојбата на лице место видливо беше дека подолг период каналот не е […]

Уредувањето на каналот „Крушевска Република“ -потврда дека е завршена добра

-Врнежите од дожд, деновиве, потврдија дека сме завршиле голема работа со уредувањето на каналот „Крушевска Република“ на потегот од транзитниот пат до вливот во реката Тркајна, напиша градонаначлникот на Струмица, Коста Јаневски. Од загаден и полн со наноси канал, овој дел, по градежниот опфат кој заврши пред две недели, сега е претворен во урбана регулација […]