fbpx

Попладнево избувна голем пожар на отворено кај „Транзитниот пат“ во Струмица

 Попладнево избувна голем пожар на отворено кај „Транзитниот пат“ во Струмица

Попладнево околу 14:45 часот избувнал голем пожар на отворено кај „Транзитниот пат“ во Струмица, а црбиот и густ чад можеше да се забележи оддалеку.

Според информацијата од ТППЕ Струмица, горела трева и најразличен отпад, а пожарот го гаснеа 13 пожарникари и четири против пожарни возила.

По едночасовна интервенција пожарот е изгаснат.

Share via
Copy link