fbpx

Tags : Двата пата

11 години од големиот шумски пожар кај „Двата пата“

Денеска се навршуваат точно 11 години од една голема трагедија која сите струмичани ја памтиме и не сакаме никогаш да се повтори. Тоа е големиот шумски пожар со човечки жртви којшто на 23 јули 2012 година се случи кај месноста „Двата пата“ над Струмица. Огнената стихија која беше предизвикана од човечки фактор, имаше дотогаш невидени […]