fbpx

Tags : екологија

Костадинов: Правото на здрава животна средина е фундаментално граѓанско право

Градоначалникот Костадин Костадинов, денеска, присуствуваше на презентацијата на документарниот еколошки филм „Некогаш во Венецуела“ што ја организираа Еколошкото друштво „Планетум“ од Струмица и Амбасадата на Кралството Холандија во Република Северна Македонија во комплексот Лебедово езеро. Во обраќањето до присутните, меѓу кои и амбасадорот на Кралството Холандија Дирк Јан Коп, градоначалникот Костадинов ги потенцираше приоритетите на […]

Костадинов: Имамем доминатни цели за екологијата во нашата општина

Пречистителната станица претставува филтер, срце за населените места кои гравитираат во овој регион и има суштинско значење во одржливиот развој на Општина Струмица, рече на денешната прес конференција кандидатот за градоначалник на Струмица од СДСМ, Костадин Костадинов. Во регионот на населените места Сачево, Муртино и Градско Балдовци, како и Индустриската зона “Сачево“ со актуелниот развоен […]