fbpx

Tags : економски

Нé чека економски тешка, но година со добри берзански можности

Капитал Ассет Менаџмент ја одржа традиционалната Годишна инвеститорска средба во 2023, година за која изгледите се дека ќе биде полесна за инвестирање од претходната. Очекувањата се дека инфлацијата ќе продолжи да забавува, како што потврдуваат и последните официјални статистички податоци, што значи полесни денови за инвеститорите. Заедно со намалениот економски раст или потенцијалната рецесија, ќе […]

РАЗОЧАРУВАЧКИ ПРИМЕР НА ЕКОНОМСКИ И СОЦИЈАЛЕН “МАЗОХИЗАМ”

Анализа на д-р Живко Груевски Комерцијална ПР објава Откако пред неполни три години човештвото се соочи со глобалната пандемиска – здравствена криза што мултиплицирано се зголеми на почетокот од оваа 2022 година со руската воена инвазија во Украина, согласно сите извештаи за реалните состојби, научни анализи и аргументирани предвидувања извесно е дека оваа есен – […]