fbpx

Tags : Еуромакс Ресоурцес

Неселективните анти-рударски кампањи сериозно ја отежнуваат транзицијата во зелена оддржлива

Комерцијална ПР објава Колумна на Митко Лиговски, Главен геолог во Еуромакс ресоурцес Како последица на климатските промени, во последните години со право се наметна потребата од вложување во зелена економија и инвестирање во обновливи извори на енергија. Во таа насока Зелениот Нов Договор (the Green New Deal) ги повикува владите драстично да ги намалат емисиите на […]

Нема Цијанид, Сулфурна киселина или друга токсична хемикалија, а минералниот

Комерцијална ПР објава Предрасуди и Стереотипи: Технологија на хемиски процес ,,Лужење” со примена на токсични хемикалии – Цијанид и Сулфурна киселина со што ќе се контаминира и трајно ќе се загадат почвата, подземните и надземните води ВИСТИНА: Само физички процес ,,Флотација” за добивање на бакарен концентрат и во ниту една фаза нема да се употребува […]

ЕУРОМАКС РЕСОУРЦЕС: „ЗАЕДНО за ПОЧИСТА ОКОЛИНА!“

Комерцијална ПР објава Во рамки на континуираните активности на корпоративна општествена одговорност – „Со Акција и Дела за Подобар Живот СЕГА и ВЕДНАШ!“, компанијата Еуромакс Ресоурцес обезбеди еко-платнени торби за семејно пазарување на прехранбени производи и други артикли за широка потрошувачка. Еуромакс целосно ја финансираше оваа акција и во локална текстилна компанија се произведени неколку […]

Еуромакс и во 2022 останува партнерот и поддршката на населението

Еуромакс Ресоурцес, како општествено одговорна компанија, со поддршка од најголемиот инвеститор Трафигура, во 2021 година ја реализираше кампањата „Со акција и дела за подобар живот Сега и Веднаш“. Притоа, компанијата се фокусираше на активности кои имаат економски и социјални придобивки за локалното население. Сите проекти се насочени кон проекти кои секојдневно ги допираат животите на […]

„Еуромакс Ресоурцес“ поддржа 21 занаетчија во под Огражденскиот регион

„Еуромакс Ресоурцес“ продолжува со својата мисија за подобар живот и поддршка на локалното население од под Огражденскиот регион. Можноста за поддршка на занаетите и микро-бизнисите во под Огражденскиот регион ја искористија 21 занаетчија од повеќе села во општините Босилово и Ново Село, кои аплицираа  на повикот на „Еуромакс Ресоурцес“. Компанијата заедно со својот најголем инвеститор […]

Во потрага по СРЕЌА и благосостојба!

Колумна на д-р Живко Груевски од „Еуромакс Ресоурцес“ „Тажните луѓе привлекуваат тажни луѓе, Осамените луѓе привлекуваат осамени, Емотивните луѓе привлекуваат емотивни, а СРЕЌНИТЕ луѓе, тие ги привлекуваат СИТЕ луѓе!“ Со Резолуцијата на ОН 65/309 од јули 2011, едногласно прифатена од Генералното Собрание , официјално е дефинирано дека стремежот и потрагата за постигнување СРЕЌА и благосостојба […]

Неодговорно однесување – „Здрава котлина“ брзоплето ја одби поканата за

Поради амбициите на раководството за платени, политички функции во општинските совети, Здрава котлина и овој пат пропушти прилика и брзоплето и неодговорно ја одбија нашата покана за работната средба. Нам ни испорачаа уште една нервозна реакција полнa со деструктивна енергија, гнев и омраза. Јасно е дека тие самостојно одлучија активно да учествуваат во овие локални […]

Работнички од Скопје победник на турнирот на Наковски волеј

Одбојкарките на Работнички од Скопје се победници на Меморијалниот турнир во чест на долгогодишниот спортски работник Илија Караманов, што и годинава во Струмица успешно го организираше Наковски волеј од Струмица. Иако од меѓународен карактер, поради состојбата со Ковидот, на турнирот годинава учествуваа само тимови од Македонија. „Годинава учествуваа екипи од Скопје и од Струмица. Првото […]

Значително зголемен интерес за вработување во рударскиот комплекс Иловица-Штука

Дури 753 апликации за вработување во рударскиот комплекс Иловица – Штука биле пристигнати во изминативе пет месеци од индивидуалци од Струмичкиот регион и другите делови на државата, иако рудникот е сẻ уште проект што чека развој. Ова го покажува интерниот извештај на HR оделот на Еуромакс Ресоурцес која го развива проектот за рудник за бакар […]

„Еуромакс“ и „Трафигура“ за посигурна и поквалитетна дистрибуција на вода

„Еуромакс ресоурцес“, поддржана од најголемиот инвеститор „Трафигура“ го ревидираше проектот во делот за водоснабдување и дистрибуција на вода во под Огражденскиот регион. Иницијално предвидената инвестиција во инфраструктурата за водоснабдување на населението и за наводнување на земјоделските површини во околината на Иловица и Штука се зголемува на 8 милиони евра, објави Еуромакс на Фејсбук страницата на […]