fbpx

Tags : фетална медицина

Македонија ќе добие прв регионален оддел за фетална медицина

Да се отвори и опреми оддел за фетална медицина, да се спроведе континуиран тренинг на доктори специјалисти, да се обезбедат едукативни материјали и услови за воспоставување телеконференциска врска меѓу клиниката и врвни екперти, супспецијалисти за фетална медицина од Европа и светот. Овие активности вчера ги договорија претставници на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство од […]