fbpx

Tags : ФФМ

Горан Пандев: ако клубовите не одлучуваат во ФФМ ќе се

„Срамно и жално… уште еднаш докажавте дека вие сте нефудбалски луѓе, луѓе што не му мислат добро на македонскиот фудбал, туку ве интересираат само вашите лични интереси и затоа одлуките ви се вакви…, напиша денес капитенот на македонската фудбалска репрезентација и сопственик на прволигашот Академија Пандев, Горан Пандев на Инстраграм, револтиран од денешното одложување на […]

Агенцијата за млади и спорт нема да го признае Собранието

Агенцијата за млади и спорт со соопштение до медиумите денеска ја информира јавноста дека сите одлуки на ФФМ се донесени спротивно на Законот за спорт, посочувајќи дека од јули 2019 година, кога Управниот одбор на ФФМ донел одлука за усогласување на Статутот со Законот за спорт, по таа одлука никогаш не е постапено, а оттогаш […]

Агенција за млади и спорт:ФФМ функционира со Статут спротивен на

Агенцијата за млади и спорт постапуваќи согласно своите надлежности и овластувања ја информира јавноста за следното: Како орган на државната управа надлежен за работите од областа на спортот во Република Северна Македонија при извршен инспекциски надзор во Фудбалската федерација на Македонија (решение ИП1 бр.14-182/2 од 21.01.2019 година) утврдени се низа неправилности спротивно на Законот за […]

ФФМ со нов протокол за поголемо присуство на новинари на

На барање на Секцијата на спортски новинари при Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) за обезбедување на непречено присуство на новинари за време на спортски натпревари, Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) се обрати до ЗНМ со известување дека е подготвен нов протокол. За ЗНМ, во формален допис Генералниот секретар на ФФМ, Филип Поповски, извести: „поради фактот […]