fbpx

Tags : финансиски

Групацијата „Трафигура“ ги објави финансиските резултати за 2022

Комерцијална ПР објава Групацијата Трафигура, еден од клучните инвеститори во Еуромакс и во современиот рударски комплекс за бакар „Иловица – Штука“, годинава оствари нето профитот од 𝟳,𝟬𝟮𝟲 милијарди американски долари, што е двојно повисок од минатогодишните резултати. Вкупните приходи на компанијата се зголемени за 38 проценти и изнесуваат 𝟯𝟭𝟴,𝟰𝟳𝟲 милијарди американски долари споредено со 𝟮𝟯𝟭,𝟯𝟬𝟴 […]