fbpx

Tags : ФКТ Ристо Шишков

Почна ФКТ „Ристо Шишков“

Со излегувањето на отворената сцена во Градскиот парк на актерите Танкица Стојанова, Ѓорги Трајков и Никола Костадинов со претставата „Умри машки“ од Алдо Николај во режија на Кире Ѓоргиев, а во продукција на струмичкиот театар „Антон Панов“, вечерва почна дваесет и осмото издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Фестивалот за отворен го прогласи […]