fbpx

Tags : Галеника

ГАЛЕНИКА ЈА КУПУВА LIFEMEDIC И ГО ПРОШИРУВА ПОРТФОЛИОТО НА ПРОИЗВОДИ

Комерцијална ПР објава Белград, 19 октомври 2023 година – Фармацевтската компанија Галеника, една од најголемите производители на фармацевтски производи во Србија и регионот, го проширува своето работење со преземањето на компанијата Lifemedic d.o.o. од Белград. Со оваа трансакција, Галеника станува сопственик на 100% од српско-словенечката компанија Lifemedic и ја презема ексклузивната дистрибуција на програмата за […]

РАСТ НА КОМПАНИЈАТА ГАЛЕНИКА И ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА БИЗНИСОТ

Комерцијална ПР објава Откако стана дел од бразилската NC Групација, Галеника забележа значителен деловен раст и меѓународна експанзија. Во периодот од 2018 до крајот на 2022 година, Галеника го удвои обемот на продажба и извоз, го зголеми производството за 22%, го прошири портфолиото и регистрира дури 146 производи. Со поддршка на NC Групацијата, во чиј […]

ГАЛЕНИКА ЈА ЗГОЛЕМИ ПРОДАЖБАТА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 34 ОТСТО

Во текот на првите седум месеци годинава, Галеника постигна значително проширување на своето портфолио на производи, раст во Србија и на регионалните пазари Северна Македонија, Босна и Херцеговина и Црна Гора, и при тоа имплементираше и дополнителна модернизација на работењето. Галеника во Северна Македонија во периодот од јануари до јуни годинава во споредба со истиот […]

Галеника со нов изглед што ја рефлектира трансформацијата во модерна

Едeн од најпрепознатливите брендови во регионалниот фармацевтски бизнис, Галеника во мај го промовираше новиот визуелен идентитет, во согласност со модерната деловна визија на компанијата. Новиот изглед ги одразува трансформациите и инвестициите низ кои помина Галеника од 2017 година, кога стана дел од бразилската Групација НЦ, во која спаѓа и ЕМС – една од најголемите фармацевтски […]

ГАЛЕНИКА: ФАРМАЦЕВТСКИ ГИГАНТ СО 76 ГОДИНИ ТРАДИЦИЈА – Посветени на

Компанијата Галеника е присутна на пазарот веќе 76 години и се смета за регионален гигант во фармацевтската индустрија. Сигурен бренд заснован на квалитет и традиција, многу добро познат на постарите, но и на помладите генерации, исклучително популарен меѓу сите генерации корисници. Во 2017 година, Галеника стана дел од бразилската NC Групација, која ја вклучува EMS […]