fbpx

Tags : година

Нé чека економски тешка, но година со добри берзански можности

Капитал Ассет Менаџмент ја одржа традиционалната Годишна инвеститорска средба во 2023, година за која изгледите се дека ќе биде полесна за инвестирање од претходната. Очекувањата се дека инфлацијата ќе продолжи да забавува, како што потврдуваат и последните официјални статистички податоци, што значи полесни денови за инвеститорите. Заедно со намалениот економски раст или потенцијалната рецесија, ќе […]

Општина Босилово 2022 година ја започна работно

– Се санира втората критична точка на река Струмица – Се чисти депонијата во Бориево- Се чисти и обновува паркот во Робово- Средби со тутунарите – Се чистеја јавни површини во Босилово. Во рамките на капацитетите и можностите продолжуваме и понатаму и во другите населени места. Простор и потреба за работа има уште многу, објави […]

Избрани трите најприоритетни проекти за реализација во 2022 година

Во рамките на Буџетскиот форум во општина Струмица 2021/2022, синоќа во големата сала на Домот на АРМ се одржа четвртата буџетска сесија на којашто граѓаните ги избраа трите најприоритетни проекти за реализација во новата буџетска година. Од тринаесетте приоритетни проектни иницијативи, најмногу гласови добија следните проекти: -Намалување на цените за приклучок на гас или субвенционирање […]