fbpx

Tags : Хесенска награда

Премиерот Зоран Заев и поранешниот премиер Алексис Ципрас ја добија

Претседателот на Покраинскиот парламент на Хесен – СР Германија – Борис Рајн попладнево на специјална церемонија им ја додели Хесенската наградата за мир за 2020 на премиерот Зоран Заев и на поранешниот премиер Алексис Ципрас. Заради пандемијата со КОВИД-19, наградата за мир од Хесен на Фондацијата Алберт Освалд, оваа година се додели за прв пат […]