fbpx

Tags : хорнично болни

Одлука на Владата:хронично болните да се вратат на своите работни

На денешната седница Владата на Република Северна Македонија ги усвои предлозите на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство и тоа: Вработените лица кои се ослободени од работа врз основа на утврдената листа на хронични болести да се вратат на своите работни места и редовно извршување на работните задачи. Исклучок од ова ќе бидат […]