fbpx

Tags : избувна

Голем пожар избувна кај Костурино

Денеска во 12:45 часот, во атарот на село Костурино ТППЕ Струмица со 5 ПП возила и 15 пожарникари – спасители интервенира на гасење на запалено стрниште, нискостеблеста шума и стари гуми, информираа струмичките пожарникари. Пожарот беше во разгорена фаза при што е спречено негово натамошно ширење кон околната шума. Екипите се се уште на терен […]