fbpx

Tags : Јане Сандански

Вицепремиерката Грковска на средба со ученици од СОУ „Јане Санадански“

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска одржа средба со ученици од СОУ „Јане Сандански“ во Струмица. Целта на настанот на кој присуствуваа и членови на Советот на општина Струмица и претставници на општина Струмица, беше промоција на политиките за добро владеење поврзани со […]

Формиран Ученички парламент во СОУ „Јане Сандански“

Денес беше формиран Ученичкиот парламент во СОУ „Јане Сандански“ – Струмица. Претставниците од сите паралелки за свој претседател го избраа Ѓорги Цветанов. Заменик претседател на Ученичкиот парламент е Александра Петкова, а членови се Теа Зетова, Дора Акан и Глигор Манчев. Директорката Невенка Стојанова им го честиташе изборот и им посака плодна работа, успешно да го […]

Ученици од „Јане Сандански“ учествуваат на Светските школски игри во

Ученици од СОУ „Јане Сандански“ од Струмица учествуваат на Светските школски игри во Нормандија, Франција, кои ќе се одржат од 14 до 22 мај и истите се најголемо светско натпреварување за ученици кое се одржува од далечната 1974 година. Оваа година има учесници од 70 земји. СОУ „Јане Сандански“ ќе има свои претставници во име […]

Костадинов го честиташе патрониот празник на Гимназијата „Јане Сандански“

-Учениците и вработените во средното општинско училиште „Јане Сандански“ денеска го празнуваат патрониот празник.Присуствував на одбележувањето, положив цвеќе пред спомен бистата, се напивме кафе со професорите и лично им го честитав празникот посакувајќи им многу успех во воспитно – образовниот процес и надвор од него, на натпревари и манифестации, потврдувајќи ја долгата успешна традиција во […]