fbpx

Tags : ЈО

СЈО веќе не постои, од денеска стапува на сила новиот

Престана да важи законот за Специјалното јавно обвинителство, и од денеска стапува на сила новиот Закон за Јавното обвинителство кој беше донесен пред самораспуштањето на парламентот. Тогаш двете најголеми политички партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ никако не успеваа да се договорат околу законот, но на крајот беше донесен со двотретинско мнозинство. Со нивиот Закон се гарантира […]