fbpx

Tags : Јуриј Гагарин

Во Струмица одбележана 60 годишнината од летот во вселената на

-Со претставници на Амбасадата на Руската Федерација во нашава земја, на скромен но достоинствен начин, денеска одбележавме еден голем јубилеј кој е од огромно значење за историјата на воздухопловство во целиот свет, објави градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Имено, на денешен ден пред точно 60 години, советскиот космонаут Јуриј Алексеевич Гагарин станал првиот човек во […]