fbpx

Tags : каталог

Градоначалникот Костадинов на промоцијата на каталогот на икони во Галерија

-Претпладнево доживеав вистински празник пред празникот. Во пресрет на Денот на заштитниците на Струмица, Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици, денес во истоимениот црковен храм во Струмица, присуствував на промоцијата на каталогот „20 години галерија на икони, Свети петнаесет тивериополски свештеномаченици“, објави градоначалникот Костадинов. Во каталогот се опфатени најстарите и највредни икони од црковните храмови од Струмица […]