fbpx

Tags : кинески јазик

Околу 200 ученици од Струмица го изучуваат кинескиот јазик

На средбата на градоначалникот на општина Струмица Костадин Костадинов со Амбасадорот на НР Кина во Република Северна Македонија, Н.Е. Џанг Ѕуо во февруари годинава, беше разговарано за организирање на курсеви по кинески јазик за учениците од училиштата во надлежност на општина Струмица. Бесплатни онлајн курсеви по кинески јазик се реализираат од почетокот на месец мај […]