fbpx

Tags : кочничари

Наместо вистински „Патриотизам“, дежурните кочничари на развојот упорно ни нудат

(колумна на д-р Живко Груевски) Големите луѓе зборуваат за визии, стратегии, акција и дела… просечните луѓе анализираат и коментираат актуелни настани и случувања, а малите луѓе, ееех тие „малите“ се занимаваат, оговараат и расправаат само за делата на другите луѓе! Патриотизам сигурно не е кога и во 21-от век, неколку фрустрирани и лажно загрижени ликови […]

Изборна пловидба со „Титаник“ за кочничарите на прогресот во Струмичко

Пишува: д-р Живко Груевски Неколкумина лидери на граѓанското здружение „Здрава котлина“ од Струмица еуфорично одлучија да облечат два – три броја поголеми „политички костуми“ и активно да учествуваат на овие локални избори со нагласени лични амбиции за себе да обезбедат платени политички функции во советите на општините Струмица, Босилово и Ново Село. Логично, за нив […]