fbpx

Tags : Компании

Нов повик за практикантство во компаниите

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, во рамки на ИПА проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“, финансиран од Европската Унија, објави оглас за практикантство во компании. Агенцијата ги повикува работодавачите и евидентираните невработени лица да се пријават во работните клубови на центрите за вработување на АВРСМ.  Огласот е достапен на следниот линк: […]

Се олеснуваат процедурите за поставување фотонапонски електроцентрали за домаќинствата и

Граѓаните и деловната заедница ќе може да постават најбрзо и по најповолни услови фотонапонски електроцентрали за производство на струја. Стапија на сила измените на Законот за градење како дел од низата мерки за поддршка во услови на најголемата светска енергетска криза, соопштија од Владата. На овој начин се поедноставува процедурата за поставување на фотонапонски електроцентрали […]

Од 73-тата седница на Владата: Престанува да важи забраната за

Владата на Република Северна Македонија на денешната 73-та седница донесе измени и дополнувања на Протоколот за редовна работа на уплатно-исплатни места на приредувачите на игри на среќа во обложувалница (трета фаза), измени и дополнувања на Протоколот за работа на угостителските објекти за сместување (хотели и други угостителски објекти за сместување). На оваа своја седница Владата […]