fbpx

Tags : концесии

Уште една правна разврска во полза на Еуромакс Ресоурцес, Владата

Комерцијална ПР објава Пресудата во целост ги отстранува евентуалните оспорување на правната важност на концесијата „Иловица 6“ и ова е трета финална пресуда во полза на компанијата од почетокот на правниот спор во 2019 година. Потенцираме дека претходно, уште во 2020 година, управните судови донесоа финална пресуда врз база на истата правна аргументација. Единствената судска […]

Еуромакс објави дека е повлечено одобрувањето за спојување на концесиите

Комерцијална ПР објава Согласно строгите правила за берзанско работење, Euromax Resources Ltd Ванкувер, има обврска ажурно да објавува суштински информации и одлуки до Берзата за хартии од вредност во Торонто „TSX“, Канада. Во продолжение ја пренесуваме најновата формална објава доставена до „TSX“ денес 28 Јули 2023, пред отворање на Берзата: Euromax Resources Ltd, Ванкувер, Јули […]