fbpx

Tags : Курбан Бајрам

Известување од Општина Струмица по повод празникот Курбан Бајрам

Почитувани граѓани, Во пресрет на големиот верски празник за граѓаните од исламска вероисповед Курбан Бајрам, Општина Струмица како орган чија основна цел и задача е да го штити јавниот интерес и животот и здравјето на луѓето, земајќи ги во предвид временските услови на периодот во кој се одржува овој голем верски празник, како и традицијата […]

Честитка од градоначалникот Костадинов по повод Курбан Бајрам

Почитувани сограѓани од муслиманска вероисповед, Денес е Ваш ден. Денес е денот во кој започнува тридневното одбележување на вториот најголем исламски празник – Курбан Бајрам. Нека овој празник биде во знакот на традицијата, со која низ молитвата „Бајрам намаз“ ќе побарате милост од Вашиот Алах, и преку принесувањето жртва-курбан ќе го остварите Вашето приближување кон […]

Честитка од градоначалникот Коста Јаневски по повод празникот Курбан Бајрам

Почитувани сограѓани од исламска вероисповед, Курбан Бајрам, еден од двата најголеми празника во исламската вера, и годинава е убава можност за сите Вас, да останете верни на духовната традиција и да ги покажете на дело љубовта, разбирањето и милосрдието како највисоки човекови вредности. Овој Ваш празник како олицетворение на солидарноста, нека ве води кон остварувањето […]