fbpx

Tags : лабараторија

Отворена Лабораторија за напредни и одржливи материјали на ТМФ финансирана

На Технолошко – металуршкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, беше отворена Лабораторија за напредни и одржливи материјали во вредност од 90.000 евра. Лабораторијата ќе овозможи да се развие иновативна технологија за мултифункционална војничка униформа која ќе биде огноотпорна, ќе штити од микроорганизми и УВ-зрачење, а преку промена на боја ќе […]