fbpx

Tags : лекуваат

Во струмичката болница се лекуваат 100 лица заразени од Ковид-19

Во струмичката болница моментално се лекуваат 100 лица заразени од Ковид-19. Од нив 45 се на болничко лекување, а 55 доаѓаат да ја примат терапијата во дневната болница, информираше директорот д-р Наќе Гогов. Засега е неизвесно кога ќе биде отворен дополнителниот оддел за прием на ковид-пациенти во новиот болнички крак, заради тоа што дванаесет медицински […]