fbpx

Tags : Лето без пожари

“Лето без пожари“, кампања на СВР-Струмица и Дирекција за заштита

Секторот за внатрешни работи Струмица преку Отсекот за превенција, а  во партнерство со Дирекцијата за заштита и спасување ПО- Струмица,  во летниот период интензивно презема активности во рамките на кампањата „Лето без пожари“. Целта на кампањата е заштита и зачувување на зелените шумски површини, земјоделското земјиште, ливадите и пасиштата од пожари, преку подигање на свеста […]

Реализирана кампања „Лето без пожари“ во повеќе населени места

Отсекот за превенција при СВР Струмица во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување – Струмица, во населените места Попчево, Рич, Белотино, Дражево, Смоларе, Старо Коњарево, Колешино и Габрово ја реализираше традиционалната кампања “Лето без пожари”. Основна цел на кампањата е заштита и зачувување на зелените шумски површини, земјоделско земјиште, ливадите и пасиштата од пожари, […]